Vi hälsar Felicia Jennesäter (F16) och Viktor Forsberg (P16) välkomna till Team Stockholm

Publicerad
Unga Ledare

Efter en väldigt tuff process med många ansökanden har distriktslagsledningen ihop med tränarna nu valt ut  två unga ledare som kommer vara med och leda våra distriktslag närmaste året.

Hur känns det att få vara del at ledarstaben för distriktslaget?
Viktor: Det känns jättebra, jag är otroligt taggad.
Felicia: Det känns jättekul att få vara en del av ledarstaben tillsammans med dom andra ledarna. Det känns som vi kommer att vara ett bra gäng som kommer ha väldigt roligt tillsammans.

 Varför sökte du till projektet?
Viktor: Jag sökte för att det lät som en rolig utmaning och ett bra steg i min tränarkarriär.
Felicia: Jag blev intresserad av att söka till projektet för att jag själv brinner för ungt ledarskap och kände att det var en rolig utmaning i mitt egna ledarskap och väldigt roligt att få vara med på denna resa.

 Vad ser du mest fram emot med denna resa med distriktslaget?
Viktor: Att få lära känna alla i staben och få se alla spelare. Såklart ska det bli sjukt kul nere i Nyköping också.
Felicia: Det ska bli kul med bra innebandy och ett väldigt roligt gäng. Ska bli kul att få vara med på hela resan från uttagningar, till lagbygget, lagsammanhållningen och såklart en rolig helg i Nyköping.

Vilka föreningar har du varit aktiv i?
Viktor: RA19 och Väsby AIK.
Felicia: Jag har själv varit aktiv innebandyspelare i Värmdö IF sen jag var liten ,där jag även varit ledare sen jag var 13 år fram till 17 år. Jag har även senast haft ett huvudansvar i Nacka IBK men är nu aktiv i Värmdö IF igen.

Vilket är ditt bästa innebandyminne?
Viktor: SDF-SM guldet med upplands P04.
Felicia: Mitt bästa innebandyminne som spelare är svårt att bara välja ett men alla dom cuper som jag varit på är ju såklart kul. Som ledare skulle jag säga att det är första säsongen jag kom till Nacka och vi var iväg på cup, med tre träningar tillsammans med mig som tränare och ändå vann vi cupen. Det var sjukt kul att se den utvecklingen hos tjejerna på den korta tiden.

Vem för dig är tidernas bästa innebandyspelare?
Viktor: Kim Nilsson
Felicia: Ann Wijk, sjukt bra på plan men även en riktigt bra kapten som visar laget rätt väg.

Vem ser du upp till?
Viktor: Som tränare har det alltid varit farsan jag sett upp till.
Felicia: Min mamma kommer alltid vara en av mina förebilder som alltid finns där och stöttar mig i allt.

Berätta något oväntat om dig själv:
Viktor: Jag har en innebandyplan hemma i trädgården.
Felicia: Oj ,vad svårt! Jag har gått på konståkning, kanske inte så oväntat. Annars spelade jag fotboll med killarna när jag var liten, det kanske är lite mer oväntat.

Kommentar från Distriktslagsledningen:
Vi var positivt överraskade över hur många som anmälde intresse, och framförallt hur många bra namn vi fick. Till slut landade vi i Felicia samt Viktor, två personer som verkligen brinner för innebandy och som verkligen vill utvecklas.

Detta känns klockrent ur flera perspektiv. Dels ger vi två unga ledare en möjlighet att få ny kunskap, erfarenhet och en skjuss i tränarkarriären. De kommer var med på hela resan från första uttagningen till sista matchen i Nyköping och få vara med i alla delar som taktiskt upplägg, scouting av motstånd, bygga en lagsammanhållning m.m.

Sen får vi in två ledare som verkligen brinner för detta som kommer stärka vår organisation ännu mer och göra upplevelsen för spelarna ännu bättre.

Vi ser verkligen fram emot att få sätta igång med uttagningarna i maj.  

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS